Vliegen naar Vancouver

Wie vanuit Nederland of België naar Vancouver reist, die zal dat met het vliegtuig doen. Over de weg is niet mogelijk en vanuit Europa zijn er ook geen vaste bootverbindingen met Vancouver. Vanuit de Verenigde Staten en Canada kun je wel op andere manieren naar Vancouver reizen, zoals per boot (cruiseschip), over de weg en met de trein. Op deze pagina lees je alles over reizen naar Vancouver, maar ook over de vormen van vervoer die je in Vancouver kunt gebruiken.

Vanuit Nederland kun je met KLM rechtstreeks naar Vancouver vliegen. Er wordt bijna dagelijks van Amsterdam Schiphol Airport naar Vancouver International Airport gevlogen. De te overbruggen vliegafstand bedraagt afhankelijk van de route 7700 tot 8000 kilometer. De heenvlucht naar Canada neemt gemiddeld 9,5 tot 10 uur in beslag. De terugvlucht duurt meestal iets korter: 9 tot 9,5 uur. Dat komt omdat het vliegtuig op weg naar Amsterdam gebruik kan maken van wind in de rug, waardoor de gemiddelde snelheid wat hoger ligt. Als je geluk hebt vlieg je zelfs in acht en een half uur terug naar Amsterdam.

Rechtstreekse vluchten van Amsterdam zijn gemiddeld wat duurder dan vluchten met overstap. Daarom kiezen redelijk wat mensen voor een vlucht waarbij er één of twee keer overgestapt moet worden. Zo kun je o.a. met Delta Airlines vliegen met een overstap in de Amerikaanse stad Seattle, met Air Canada of British Airways met een overstap op London Heathrow, met Lufthansa met een overstap in Frankfurt of met Delta Airlines met een overstap in Minneapolis.

Met KLM kun je rechtstreeks naar Vancouver vliegen

Werelddeal Weken

Bij KLM zijn er geregeld aanbiedingen van goedkope vliegtickets, waarbij ook vliegtickets naar Vancouver tegen een verlaagd tarief aangeboden worden. De luchtvaartmaatschappij heeft geregeld losse aanbiedingen. Hét moment waar KLM-fans altijd op zitten te wachten zijn de Werelddeal Weken. Tijdens deze uitverkoopperiodes worden vliegtickets naar meer dan honderd bestemmingen in de uitverkoop gedaan. Daar zitten meestal ook de vliegtickets naar Vancouver tussen. De kortingen kunnen oplopen tot enkele honderden euro’s per ticket. De Werelddeal Weken worden normaalgesproken twee keer per jaar gehouden. De exacte data willen nogal verschillen. In de winter is het vaak raak in januari of februari, maar soms zijn ze iets vroeger (december). In de zomer of het najaar vallen de Wereld Deal Weken meestal rond augustus. Juli of september zijn echter ook goed mogelijk.

Vancouver International Airport

Vancouver International Airport ligt ten zuiden van de stad Vancouver. De afstand tot Downtown Vancouver bedraagt ongeveer 12 kilometer (7,5 Amerikaanse mijlen). De snelste manier om in het centrum te komen is met de rapid transit Canada Line. Deze treinverbinding brengt je in 24 minuten tijd naar station Vancouver City Centre of in 25 minuten naar Waterfront. Een enkel kaartje kost je een paar euro per persoon. Andere manieren om in het centrum of elders in Vancouver te geraken zijn per bus, huurauto of taxi. De reistijd met taxi of huurauto naar het centrum bedraagt ongeveer een half uur.

Als je een auto wilt huren dan kun je dat het beste vooraf al geregeld hebben. De prijzen die je aan de balies op de luchthaven betaalt zijn vaak veel hoger dan de bedragen die berekend worden bij een internetreservering. Wie via google ‘car rental Vancouver‘ intikt, die zal voldoende aanbieders vinden. Wij gebruiken meestal een website zoals Easyterra om in één keer de belangrijke autoverhuurders met elkaar te vergelijken. Tijdens je zoekopdracht vul je de ophaaldatum en -tijd in en het moment dat je de auto (uiterlijk) weer inlevert. Vervolgens ontvang je alle tarieven en voorwaarden voor jouw data op een rijtje.

Bekijk autohuurprijzen in Vancouver via Easyterra

vervoer vanaf het vliegveld van Vancouver